.

Őszikék hírek

Őszikék 2015

A Vásárhelyi Látóhatár által meghirdetett Őszikék irodalmi pályázatra hat országból több mint kétszáz pályamű érkezett vers, novella és esszé kategóriában.

A megadott 12 témaképhez színvonalas írások érkeztek, melyek bírálata augusztus 19-ig tartott.

A zsűri által meghozott eredményt 2015. október 2-án, pénteken 17 órakor hirdetjük ki a Vásárhelyi Látóhatár Őszikék estjén a Németh László Városi Könyvtárban.

Átadásra kerül a Návay Sándor szobrászművész által készített, bronzba öntött plakett, és a művészek által felajánlott művészi különdíjas alkotások.

Ugyanekkor az érdeklődők kiállítást tekinthetnek meg a pályázat témaképeinek reprodukcióiról mint "múzsák"-ról és az általuk ihletett versekből.

A díjazott írásokból összeállítást adnak elő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színjátszói.

Bemutatjuk a Vásárhelyi Látóhatár ünnepi lapszámát, melyet a hagyományos kulturális értékek mellett az Őszikék témaképei és a díjazott írásművek gazdagítanak.

Október 3-tól honlapunkon is olvashatják az Őszikék-díjjal kitüntetett alkotásokat.

Karácsonyra tervezzük megjelentetni az eAntológiát, mely az Őszikék pályázat zsűrinkénti első 15 helyezett pályaművét tartalmazza -  így az online hozzáférésnek köszönhetően széles körben ismerhetővé válnak a legjobb művek és alkotói.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk az Őszikék estre, a Vásárhelyi Látóhatár ünnepi lapszámának bemutatójára!

Támogatóink:

Fuchsz Máté a Vásárhelyi Látóhatár alapítója és felelős kiadója, az Őszikék pályázat fővédnöke (Németország)

dr. Kovács László professzor emeritus (USA)

Gaál Györgyi fotográfus

Pályázati Figyelő

Németh László Városi Könyvtár Hódmezővásárhely

Témaképek alkotói:

Czene Márta festőművész, Erdős Péter festőművész, Hézső Ferenc festőművész, Kéri László festőművész, Komlovszky-Szvet Tamás szobrászművész, Nagy Attila szobrászművész, Návay Sándor szobrászművész, Papageorgiu Andrea festőművész, Sonkoly Tibor festőművész, Szabó Klára Petra festőművész, Szurcsik József festőművész és Zoltai Attila festőművész.

Köszönjük a támogatóink nagylelkű és önzetlen segítségét, akikkel az álmot valóságra válthatjuk!